Bemutatkozik a termék megalkotója, a Siculus-Chem Kutatási és Fejlesztési Kft

Tímár Sándor okleveles vegyészmérnök:

“Vállalkozásom valójában 1992-ben kezdődött nagyon szerény teljesítményekkel. Bevallom, hosszas töprengés után hoztam meg a döntést, hogy cégünket bemutassuk, a cégünkről írjak. Kollégáim, üzlettársaim ismert és ismeretlen fogyasztók személyesen vagy telefonon kérdezték:
Miért nincs a cégnek weboldala, elérhetősége, hiszen a mai világban a sikeres eléréshez ez elengedhetetlen feltétel.

Talán szerénytelenségnek fogják elkönyvelni az okokat, amiért mostanáig nem volt weboldala a cégnek:

  • Nem kedvelem az Internetes információ szerzéseket, mert gyakran megbízhatatlanok, nagyon kevés HASZNOSÍTHATÓ információt tartalmaznak, Sajnos ugyanez jellemző némely szakkönyvekre és szakirodalmakra is.
  • Nem érdekelnek a megoldott dolgok.

A cég tevékenységét mindig a piaci igények határozták és határozzák meg. A privatizációval a piaci részesedés esélye azon vállalkozások számára, melyek HAGYOMÁNYOS GYÁRTÁSI TECHNOLÓGIÁVAL és HAGYOMÁNYOS TERMÉKKEL próbálkoznak a nullára csökkent.

A MULTIK által uralt piacra csak GYÁRTÁSI KÖLTSÉGMEGTAKARÍTÓ, NEM KONVENCIONÁLIS TECHNOLÓGIÁVAL GYÁRTOTT, FUNKCIONÁLIS TERMÉKKEL LEHETETT BELÉPNI, olyan termékkel melyeket a MULTIK nem akarnak, vagy nem tudnak előállítani.

Az előbbiekből következnek a cég alapelvei:

  1. “Egy kísérlet többet ér száz elméletnél”
  2. “Átjárhatóságot kell biztosítani a különböző tudományok között. Pontosabban, a különböző tudományokban meglévő, kísérleti adatokkal alátámasztott ismeretanyagokat, résztudományos megoldások darabjai közötti ÖSSZEFÜGGÉSEKET meg kell találni és ÖSSZE KELL RAKNI, ami szerencsés esetben egy új megoldáshoz vezethet.”
  3. “Tudott dolog, hogy jelenleg az ember által megalkotott megoldások TELJESÍTŐKÉPESSÉGEI messze nem közelítik meg a TERMÉSZET ÁLTAL ALKALMAZOTT TECHNOLÓGIÁK TERMELÉKENYSÉGÉNEK, HATÁSFOKÁNAK szintjét. Ennek tudatában igyekszünk természettudományi kísérleti módszerekkel, a meglévő ismeretanyagokat bővíteni, rendezni, rendszerezni, ami lehetővé teszi-teheti, hogy a természet által alkalmazott CSODÁKBAN MÉLTÓ, SZINTE LEUTÁNOZHATATLAN PONTOSSÁGGAL SZABÁLYOZOTT folyamatokat átemeli az emberi tevékenységbe.”
  4. Sajnálatos tényként kell megemlíteni, hogy a MAI TUDOMÁNYOK ÁLLÁSAIT ANNAK ELLENÉRE, HOGY MEGKÉRDŐJELEZHETŐ HATÉKONYSÁGUK, MEREVEN VÉDELMEZIK ÉS NEM ENGEDÉLYEZNEK OLYAN MEGOLDÁSOKAT, AMELYEK VESZÉLYEZTETNÉK A MAI FOGYASZTÓI TÁRSADALOM IRÁNYÍTÓINAK ÉRDEKEIT.
 Nagyon sokszor elhangoznak az alábbi kijelentések:
  • nem ezt tanultam az egyetemen
  • a szakirodalom szerint ez lehetetlen
  • erről a megoldásról még nem hallottam
 Feltehetjük a kérdést saját magunknak:

“AMIRŐL NEM TUDUNK AZ NEM IS LÉTEZIK?”

Ilyen nehézségek miatt a SICULUS-CHEM KFT. NAGYON KICSI, nincs hírneve és mivel nem hallottak róla, feltételezhetik, hogy nem is létezik.

Az újdonságokkal szemben tanúsított, negatív álláspontok ellenére a SICULUS-CHEM KFT folytatja hírnév nélküli sziszifuszi tevékenységét.
Ebben a helyzetben nem vagyok egyedül. Tudom, hogy sok honfitársunk folytat egyéni kísérleteket melyeknek eredményei megkérdőjelezik majd a mai tudományok álláspontjait.
Kívánok nekik ismeretlenül is kitartást, abban a reményben, hogy az ISTENI SZIKRA majd egyszer megérinti őket, szikra, ami alaptényező az alkotási folyamatban.”

Tímár Sándor

Tímár Sándor

okleveles vegyészmérnök

vitamin-c_plus

MEZOVIT®C+

C-vitaminban gazdag vegyes gyümölcslekvár

S-C_logo-1_atlatszo

SICULUS-CHEM

Kutatási és Fejlesztési Kft.

Jognyilatkozat, egyéb rendelkezések:

A természettudományi- műszaki kutatás, fejlesztési tevékenységek, termékösszetétel, gyártási technológiák, szerzői jogvédelem tárgyát képezik. A szerzői jogvédelem tárgyát képező alkotások, vagyonértékű jogok melyek alapján a Siculus-Chem Kutatási és Fejlesztési Kft. által létrehozott szellemi és fizikai termékekre a publikálási, értékesítési és egyéb rendelkezési jogokat fenntartja.