Egészségmegőrzés

Egészségmegőrzés, gyógyulás
fizikai és szellemi teljesítőképességünk megőrzése és növelése.

Nincs szándékomban előadást tartani. Próbáljunk meg EGYÜTT megoldani olyan tudományos problémákat, amelyekkel eddig a hagyományos orvostudomány, gyógyszeripar, valamint élelmiszeripar a mai napig nem birkózott meg. Együtt fogjuk áttekinteni, megismerni az eltitkolt tudományos adatokat és a már meglévő természettudományi alapokon nyugvó mérési adatokat, egy új – más szemléleti struktúrában értelmezve megtaláljuk azokat a feltételeket, melyeket, -ha biztosítani akarunk és tudunk- akkor a szervezetünk elindíthatja az ÖNGYÓGYÍTÓ PROGRAMJÁT.

Az emberi szervezet ÖNSZERVEZŐDŐ és ÖNSZABÁLYZÓ rendszer. Biológiai rendszerünk normális működéséhez az alábbiak szükségesek.

A, VITAMINOK

A vitaminok fontos biológiai funkciókat töltenek be, antioxidáns és biokatalizátor jellegüknek köszönhetően. Ilyen biológiai funkciók például:

 • látás
 • csontképződés
 • sejtek szaporodása, növekedése.

A vitaminokat TÁPLÁLÉKKAL KELL A SZEVEZETBE BEVINNI ÉS NEM TABLETTÁKKAL ÉS KÉMIAI POROKKAL.

A kérdés csak az, hogy táplálékkal tudjuk-e biztosítani a napi vitamin szükségletünket, mennyiségben és megfelelő arányban.

B, HORMONOK

Serkentő anyagok, amelyek a szervezet magasabb szintű irányító rendszerének életfontosságú részei. Ma már alig ismeretes olyan szerv, amely ne választana el valamilyen hormont. Főbb hormonképző szervek: agyalapimirigy, hasnyálmirigy, pajzsmirigy, mellékpajzsmirigy, mellékvesék, petefészek, méh és herék.

A hormonok célsejtjei az egész szervezetben megtalálhatóak. Beteg célszervek – szervek – hormonzavart idézhetnek elő. Mivel a hormonok az ENZIMEK katalitikus funkcióira is hatnak, hiányuk anyagcsere-folyamat zavarokat idéznek elő.

C, ENZIMEK

Az élő szervezetben lejátszódó anyagcsere folyamatokat katalizálják. Az enzimek működési zavarai rendkívül nagyszámú, igen változatos betegségek, tünetegyüttesek formájában jelennek meg.

Hormonok, Enzimek szintézise genetikai kód alapján történik. Minden olyan behatás (az élő szervezetbe kerülve)

 • radioaktív sugárzás
 • GYÓGYSZEREK
 • szerves és szervetlen anyagok
 • mikroorganizmusok
 • gombák
 • növényi, állati anyagcsere termékek

veszélyeztetik a hormonok, enzimek AKTIV KONFORMÁCIÓJAIT (SZERKEZETI FELÉPÍTÉS) csökkentve aktivitásukat.

Kérdés:
Hogyan tudjuk biztosítani a fehérjék szintézisénél a genetikai kód védelmét?

Ez egy igen fontos kérdés, mert elmondható, hogy szervezetünket a FEHÉRJE KÉSZLETE jellemzi, annak átörökítése saját reprodukcióját jelenti.

A FELSOROLTAK FONTOSSÁGA MIÉRT IDŐSZERŰ, AKTUÁLIS?

Napjainkban megszűnt a határvonal az egészséges állapot és a beteg állapot között. EZ VOLT A CÉLJA A GYÓGYSZERIPARNAK?

Az emberek betegségtől való féleleme párosul a gyógyszeriparnak és az orvostudománynak azzal a gyakorlatával, hogy NORMÁLIS JELENSÉGEKET IS BETEGSÉGEKNEK TÜNTETNEK FEL, EZZEL MEGVALÓSÍTJÁK A GYÓGYSZERIPAR HATALMAS FORGALMÁT ÉS HASZONSZERZÉSÉT.

Valóban nem létezik olyan emberi állapot, melyet teljesen világosan az orvosok meghatározhatnak. Ennek következménye, hogy kivétel nélkül minden embernek indokolt tablettát felírni, ugyanis a pácienseknél a LEHETSÉGES PROBLÉMÁK kapcsán az illető GYÓGYSZERFOGYASZTÓVÁ VÁLIK.

Szeretném hangsúlyozni, hogy nem az orvosok, kutatók, nem az orvostudomány ellensége vagyok. Bizalmatlansággal kell fogadni a gyógyszeripar által reklámozott új betegségeket melyeknek kapcsán új gyógyszereket forgalmaznak, gyógyszerek, melyek nem gyógyítanak, csak a vélt betegség tüneteit enyhítik, ám ezeknek a gyógyszereknek súlyos mellékhatásai vannak.

GYÓGYSZERIPARI REKLÁM:

Fáj a feje…? fáj a dereka…? ízületi fájdalmai vannak…? fájnak a lábai…? FOGYASSZON ASPIRINT. Ezzel azt akarják elhitetni az emberrel, hogy az Aszpirin hiánya okozza a fájdalmukat. Az Aszpirin csak fájdalom csillapító az igazi problémát nem oldja meg. Ezen reklám alapján kijelenthető:

 • Azért esik az eső, mert a Balatonban víz van –

Az igazság épp a fordítottja:

 • akkor lesz a Balatonban víz, ha esni fog.

Nagyon sokan hangoztatják napjainkban, hogy NEM A GYÓGYÍTÁS, HANEM A KEZELÉS A CÉL. Nem az a cél, hogy egészségesen sokáig éljünk, de az sem a cél, hogy drága pénzen életben tartsanak!

A megoldás talán tőlünk függ, hogy sokáig egészségesen, önellátó életet éljünk és ne töltsük napjainkat kórházi ágyakban infúziós csövek és életfunkcióinkat biztosító gépek között.

Tisztelt HÖLGYEIM és URAIM, ha a leírtakkal részben, vagy egészében egyezik a véleményük, akkor tisztelettel és szeretettel várom ÖNÖKET, hogy együtt találjuk meg a megoldást a leírt kérdésekre.

A nyilvános előadásokról a “Hírek” menüpont alatt tájékozódhat. Kérem jelezze részvételi szándékát, hogy értesíthessük az aktuális előadásról.


Tímár Sándor
Okleveles vegyészmérnök

Tovább: Szakirodalom