Szakirodalom

MEZOVIT®C+ a nemzetközi szakirodalom alapján

A Mezovit®C+ többszöri fölényét a szintetikus C-vitaminnal szemben azzal lehet magyarázni, hogy kellő mennyiségben vannak jelen az aszkorbinsav-dehidroaszkorbinsav reverzibilis oxidatív átalakuláshoz szükséges kísérőanyagok.

Tudománytörténelmi anyagok:
1928 – hexuronsav – Szent-Györgyi Albert
1933 – aszkorbinsavra változtatja a hexuronsav elnevezést
1933 – a C-vitamin molekuláris szerkezetének feltárása és szintézise

1936-ban Szent-Györgyi Albert a tiszta szintetikus C-vitaminnal nem tudta a skorbutos betegséget gyógyítani, ellenben említést tesz a sikertelen gyógyítás okaira, de nem ad összefüggéseket, illetve mennyiségi összefüggéseket melyek alapján a szintetikus C-vitamin használható lenne a gyógyításban.

H.A. Schweigart kutató 1955-ben már részletezi a kísérletanyagok fajtáit, de ő sem közöl összefüggést, sztöchiometriai adatokat melyek segítségével matematikai úton ellenőrizhető lenne a természetes C-vitamin tartalom és a szükséges kísérőanyagok közötti mennyiségi viszonyok.

A szintetikus, mesterségesen előállított C-vitamin hatástalan (nem, v. csak alig szívódik fel, nem tud eljutni és szétoszlani az emberi szervezet sejtjeiben) ez a tény a nagy nyilvánosság előtt ismeretlen.

Az Amerikai Egyesült Államokban hozták nyilvánosságra:
“Magában az aszkorbinsav, mely szabadon vízoldható, alig rendelkezik antioxidáns hatással”

(CFR-Code Of Federal Regulation FDA-U.S.Food And Drugs Administration)

A Siculus-Chem Kft. Több éves kutatómunka eredményeként felfedezte és alkalmazta ezen összefüggéseket melyek eredményeként létrehozta a MEZOVIT®C+ terméket.

A C-vitamint, mint szabadgyök fogót említik, de ennél sokkal több tulajdonsággal rendelkezik: redoxi rendszert alkot, szükség esetén prooxidatív folyamatokat indíthat el, enzim aktivátor, enzim és hormonképző szerveinkben illetve más szerveinkben is elképzelhetetlenül nagy koncentrációban halmozódik fel, mint például: a hipofizis, hipotalamusz, mellékvese, pankreász, mitokondrium, agy, szemlencse, szív, máj.

Jogos a kérdés, hogy miért a C-vitamin dúsul fel az említett szervekben más antioxidánsok helyett, mint például: karotinoidok, szelén, folátok, flavonoidok.

A válasz abban rejlik, hogy nem szabad a C-vitamint, a hormonok és az enzimek emlősök szervezetében betöltött szerepét külön-külön tárgyalni, hanem összefüggéseiben kell elemeznünk.

Vizsgálnunk kell a C-vitaminnak csak táplálékkal való bevitelét, valamint a C-vitamin helyettesíthetetlen szerepét, melyet képvisel az emberi szervezetben, az enzim és hormonszintézisekben és fiziológiai hatásfokuk kifejtésében.

Ezen összefüggések tudatában kijelenthetjük, hogy a C-vitamin valóban nem gyógyszer, hanem annál sokkal több, a test karmestere, hozzájárul az emberi szervezet egészségmegőrzéséhez, fejlődéséhez, működéséhez, valamint funkcionális és strukturális pozitív irányú változások bekövetkezéséhez és természetesen jelentős szerepe van az emberi szervezet egészségmegőrzése és teljesítőképességének fenntartásában.

A MEZOVIT®C+ magas C-vitamin tartalma mellett olyan kísérő – hordozó anyagok kombinációja melyek lehetővé teszik a C-vitamin felszívódását, az emberi szervezet sejtjeibe, szerveibe való eljutását, valamint a kívánt fiziológiai hatás kifejtését.

Kiemelt jelentőségű, hogy az említett kísérő – hordozó anyagok a megfelelő mennyiségben vannak jelen a termékben és nem denaturált formában, hanem természetes- biokémiai aktivitásukat megtartva fejtik ki hatásukat.

A MEZOVIT®C+ rendelkezik az Országos Élelmezési- és Táplálkozástudományi Intézet szakvéleményével, regisztrációs száma: 3698/2007

MEZOVIT®C+ C-vitaminban gazdag vegyes gyümölcslekvár

Gyümölcshányad: 135g gyümölcs/100g lekvár

Nettó tömeg: 420g

Lekvárunkhoz – amely természetesen is magas C-vitamin tartalmú fekete ribizlit és csipkebogyót is tartalmaz – további C-vitamint adagolunk.

A C-vitamin többek közt:

  • antioxidáns hatása révén szerepet játszik a szervezet védekező-rendszerének működésében,
  • részt vesz a táplálékkal bevitt vas felszívódásában,
  • hozzájárul a kötőszövet megfelelő szerkezetének kialakításához, így a bőr, a csontok, a porc egészének megőrzéséhez.

Összetevők: fekete ribizli, sűrített szilvazúzalék, fruktóz, csipkebogyó velő, C-vitamin, tartósítószer (kálium-szorbát).

Tápérték 100g termékben:

Energiatartalom: 790 kJ(188 kcal)
Fehérje: 1,1g
Szénhidrát: 44,1g
Ebből cukor: 44,1g
Zsír: 0
Ebből telített zsír: 0
Élelmi rost: 5,9g
Nátrium: 20,5g
C-vitamin: 1000mg 1667 RDA*%

Mezovit Lekvár-250x376_atmenet-1