Tudománytörténet

 

C-vitaminnal kapcsolatos tudománytörténeti adatok

1928-ban Szent-Györgyi Albert Nobel díjas magyar tudós a mellékveséből izolálta először kristályos formában a C -vitamint, amelyet hexuronsavnak nevezett el.

1932-ben szintén Szent-Györgyi Albert különítette el ezt a vitamint a paradicsompaprika présnedvéből.

szentgyörgyi

1933-ban az anyag széleskörű analitikai és szerkezeti vizsgálatának eredményeként sikerült szerkezeti képletének felderítése, és ugyanebben az évben, szinte egyidejűleg sikerült Haworth-nak és Reichstein-nek a C-vitamin szintézise.

Ezzel a C-vitamin -a természet produktuma- ipari körülmények között reprodukálhatóvá vált.

Fellélegzett az emberiség. Végre nem függünk a természettől.

Az öröm azonban nem volt hosszú életű, hiszen:

1936-ra Szent-Györgyi Albert arra az eredményre jutott, hogy a scorbutos véraláfutások tiszta C- vitaminnal nem fejlődnek teljes mértékben vissza. Heszperidin, és Citrin alkalmazásával azonban igen.
Dr. Hermann Römpp: Chemie Lexikon Stuttgart, (1958) 3. kötet P-ZS 264. oldal Rutin címszó alatt

—–
1955 H.A. Schweigart (Hippokrates 26, 151 [1955]

” az aszkorbinsav- dehidroaszkorbinsav reverzibilis (megfordítható) oxidatív átalakulása csak akkor van biztosítva, ha salátákban, zöldégfélék kisajtolt levében, fűszernövényekben és gyümölcsökben bőven előforduló :

  • – oxidázok (redoxidázok)
    (citokromok, rézproteidek, peroxidázok, katalázok, flavinenzimek, piridin enzimek)
  • fehérjejellegű hordozóanyagok
  • szerves nyomelemek

kellő mennyiségben vannak jelen, ez magyarázza a természetes C-vitamin többször megfigyelt fölényét a szintetikus C-vitaminnal szemben.”

—–

KRISZTINA PELLI, MARIKA LYLY

VTT Biotechnology
Finnország

A növényi C-vitamin (vitaminok), növényi anyagcseretermékek egészségi hatása valószínűleg valamennyi összetevő: vitaminok, rostok, ásványi anyagok és KÉMIAI ANYAGOK KIEGYENSÚLYOZOTTSÁGÁTÓL INKÁBB FÜGG, MINT EGYETLEN ANYAGTÓL.

CODE OF FEDERAL REGULATION – CFR

US. FOOD AND DRUG ADMINISTRATION – FDA

—-

“MAGÁBAN AZ ASZKORBINSAV (C-vitamin), AMELY SZABADON VÍZOLDHATÓ, ALIG RENDELKEZIK ANTIOXIDÁNS HATÁSSAL”

Ezt az AMERIKAI EGYESÜLT ÁLLAMOKBAN HOZTÁK NYILVÁNOSSÁGRA.

Ez azt jelenti, hogy a szintetikus C-vitamin hatástalan: nem szívódik fel, nem tud eljutni és szétoszlani az emberi szervezet sejtjeiben.

EZ A TÉNY A NAGY NYILVÁNOSSÁG ELŐTT ISMERETLEN.

Hét milliárd embert tartanak  TUDATLAN ÁLLAPOTBAN.

Sajnálatos módon:

  • Szent-Györgyi Albert
  • H.A. Schweigart
  • Kristina Pelli
  • Marika Lyly

csak utaltak a C-vitamin felszívódását és fiziológiai hatását garantáló kísérőanyagokra, de nem adták meg -nem kutatták- és nem oldották meg a kísérőanyagok fajtái és mennyiségei, valamint a C-vitamin tartalom közötti sztöchiometriai (mennyiségi) összefüggéseket, melyek segítségével matematikai úton – eszközzel felismerhetővé, ellenőrizhetővé válna valamilyen természetbeli törvényszerűség.

A Siculus-Chem Kutatási Fejlesztési Kft. több éves kutatómunka eredményeként, elemezve számos zöldség, gyümölcs, C-vitamin és kísérőanyagok mennyiségi tartalmát, megoldotta a közöttük lévő mennyiségi (sztöchiometriai) összefüggéseket.

A Siculus-Chem Kft. alkalmazva ezen összefüggéseket, melyek eredményeként megtervezte és létrehozta a

MEZOVIT®C+

C-vitaminban gazdag, nem hőkezelt vegyes gyümölcslekvárt, mely garantáltan eljuttatja-, és biztosítja a napi C-vitamin szükségletünk felszívódását szervezetünk sejtjeibe.